Hoogbouw - Aliaxis

Uitdaging

Ook in Nederland zet de verstedelijking door. Steeds meer mensen trekken naar de grote stad of zoeken hun plek in de gebieden er omheen. Door de schaarse ruimte om te bouwen, neemt de vraag naar hoogbouw toe. Hoogbouw vereist nieuwe en innovatieve oplossingen die passen bij de unieke infrastructuur van hoge gebouwen. Oplossingen die zorgen voor comfort en veiligheid voor alle bewoners.

Kunststof biedt vele voordelen in hoogbouw, het is duurzaam en de onderhoudskosten gedurende de gehele levensduur zijn laag. Onze geïntegreerde maatwerkoplossingen zijn de beste keuze voor de lange termijn en bieden een lage total cost of ownership. De systemen van Aliaxis zijn dan ook geselecteerd voor zeer omvangrijke projecten, zoals de Torre Universal in San José, de hoofdstad van Costa Rica. In deze kantoorhoogbouw van 22 verdiepingen zijn verschillende gerenommeerde technologiebedrijven gevestigd. Hier zijn verschillende systemen uit ons portfolio geïnstalleerd als beste technische oplossing voor hoogbouw.


Onze oplossing voor

Heet & koud

De veiligheid en betrouwbaarheid van de watervoorziening van gebouwen is van groot belang. Voor een goede toevoer van water met de juiste druk en temperatuur  is een hoogwaardige oplossing noodzakelijk.

Onze oplossing voor

Gebouwriolering

Een efficiënt afvoersysteem zorgt voor de goede afvoer van afvalwater uit gebouwen en draagt bij aan een goede luchtkwaliteit en hygiënische leefomgeving. De afvoersystemen van Aliaxis zijn robuust, flexibel en betrouwbaar.

Onze oplossing voor

Single stack afvoer

Aliaxis heeft innovatieve oplossing met een enkele standleiding ontwikkeld waarbij er geen aparte ventilatiepijp nodig is. Deze oplossingen besparen ruimte, kosten en installatietijd en zijn bovendien zeer betrouwbaar. Deze systemen zijn perfect wanneer het dak niet bereikbaar is, de beschikbare werkruimte krap of complex is, of wanneer er behoefte is aan een secundair systeem voor gerecycled water.

Onze oplossing voor

Hemelwaterafvoer traditioneel

Onze systemen zijn ontworpen als complete oplossing voor elk type dak. Ze verwerken de waterstroom veilig en efficiënt met geïntegreerde netwerken die kunnen worden aangepast aan zelfs het meest complexe ontwerp.

Onze oplossing voor

Hemelwaterafvoer met volvulling

Het efficiënt en duurzaam omgaan met (zware) regenval is een fundamentele uitdaging voor gebouwen met grote daken, zoals distributiecentra en productiehallen. Bij onze hemelwaterafvoersystemen met volvulling creëert vallend water onderdruk, zodat water snel wordt afgevoerd dankzij de hevelwerking.

Onze oplossing voor

Lijnafwatering

Door klimaatverandering en de daarbij behorende extreme en langdurige regenbuien is de kans op wateroverlast alleen maar groter geworden. Daarom is het van belang dat het overtollige (regen)water snel en efficiënt naar het riool afgevoerd wordt. Ons brede assortiment lijnafwateringssystemen zijn geschikt voor licht als zwaar verkeer, van voetgangers en fietsers tot oplossingen die ideaal zijn voor drukke verkeerswegen en parkeergelegenheden.

Onze oplossing voor

Buitenriolering

Veilige en betrouwbare rioleringen bieden essentiële bescherming voor het milieu. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van de lokale gemeenschap. Aliaxis biedt hiervoor een complete reeks duurzame oplossingen.

Onze oplossing voor

Sanitair

De eisen die worden gesteld aan sanitair worden steeds hoger. Bij het selecteren van de beste oplossing hebben hygiëne en gezondheid altijd de hoogste prioriteit. Ook de esthetische uitstraling en het geluidsniveau zijn belangrijke voorwaarden. Installateurs werken bij het aanleggen van riolering en sanitaire systemen vaak in krappe ruimten. Dat maakt het uitdagend om een geschikte en betrouwbare oplossing te vinden voor het realiseren van een veilige en aangename omgeving.

Onze oplossing voor

Toilet- en badkamertoebehoren

Het ontwerpen van badkamers die rustgevend en eenvoudig te reinigen zijn vereist speciale oplossingen. Aliaxis biedt een ruim scala aan hoogwaardige en duurzame systemen die zijn gericht op hygiëne en geluid tot het absolute minimum terugbrengen. Al onze oplossingen zijn ruimtebesparend en zorgen voor een moderne uitstraling in elke badkamer.

Onze oplossing voor

Afvoerputten en sifons

Om een badkamer schoon en fris te houden zijn oplossingen nodig die verstoppingen tegengaan en betrouwbaar zijn. Onze hoogwaardige afvoerputten en sifons zijn samen met loodgieters en voor loodgieters ontworpen.

We zijn continu bezig met het verbreden van onze kennis en ontwikkelen van innovatieve oplossingen. In samenwerking met de Heriot-Watt University in het Schotse Edinburgh doen we uitgebreid onderzoek naar afvoersystemen voor hoogbouw en ontwikkelen we duurzame oplossingen die bijdragen aan een veilige en gezonde omgeving.

Ideeën moeten worden onderzocht, getest en bewezen. Daarvoor hebben we een tweetal testfaciliteiten tot onze beschikking. De hoogste testinstallatie ter wereld hebben wij gebouwd in de National Lift Tower in Northampton in het Verenigd Koninkrijk. In deze toren van meer dan 127 meter hoog bevindt zich in het Aliaxis High-Rise Solution Centre. De toren werd oorspronkelijk gebruikt voor het testen van liften en is ideaal voor het beoordelen van afvoer- en ventilatiesystemen voor hoge gebouwen.

Hydro-Dynamics Experience Center, hier in Panningen

Daarnaast speelt ons Hydro-Dynamics Experience Center in Panningen, Nederland, een sleutelrol bij de ontwikkeling van nieuw producten en het testen en simuleren van nieuwe systemen voor steeds complexere situaties en hoogbouw.

Onze investeringen in onderzoek en tests hebben geleid tot nieuwe en onconventionele concepten die uitstekend passen bij de specifieke behoeften van hoogbouw. Aliaxis biedt oplossingen die het wonen in hoogbouw aangenamer, duurzamer en veiliger maken.