Aliaxis - oppervlaktebehandeling - voor technisch veeleisende processen

Uitdaging

Als Aliaxis bieden wij kwalitatief hoogwaardige kunststofsystemen die beter voldoen aan industriële vereisten dan de traditionele metalen leidingen bij uiteenlopende toepassingen; van het beitsen van metaal voor het verwijderen van onzuiverheden tot toepassingen op het gebied van elektrodepositie en galvanisatie ter bescherming van basismaterialen tegen corrosie.

We hebben een uitgebreid portfolio aan oplossingen voor oppervlaktebehandeling, die speciaal zijn ontwikkeld om bestand te zijn tegen hoge temperaturen en corrosieve chemicaliën. Al onze systemen zijn kostenefficiënt, uitgebreid getest en snel en eenvoudig te installeren. Bovendien bieden we lokale technische ondersteuning en helpen we onze klanten met het selecteren van de ideale oplossing voor hun oppervlaktebehandelingsinstallatie. We hebben systemen ontwikkeld met een sterke chemische compatibiliteit en onze expertise op het gebied van agressieve corrosieve toepassingen heeft ons een vertrouwde en partner voor onze klanten gemaakt


Onze oplossing voor

PVC-U drukleidingsystemen

Ons PVC-U (ongeplastificeerd polyvinylchloride) systeem is zeer geschikt voor het transport van industriële vloeistoffen met een temperatuurbereik van 0ºC tot 60ºC. PVC-U  heeft een uitstekende chemische bestendigheid tegen de zuren, alkaliën, basen, logen, zouten en chemische concentraten.

Onze oplossing voor

PVC-C leidingsystemen

Het robuuste en stabiele PVC-C systeem werkt optimaal bij het transport onder druk van agressieve media met hoge temperaturen tot 100°C. De grondstof Corzan® (nagechloreerd homopolymeer PVC) garandeert een veilig gebruik en biedt tevens een uitstekende chemische resistentie tegen sterke anorganische zuren, basen, alkalische oplossingen en industriële chemicaliën.

Onze oplossing voor

PP-H leidingsystemen

PP-H (polypropyleen-homopolymeer) leidingsystemen worden gebruikt voor het transport van industriële vloeistoffen onder druk met een temperatuurbereik van 0ºC tot 100ºC. Met een hoge chemische bestendigheid kan het systeem  uitstekend worden ingezet voor hete, corrosieve en agressieve chemische vloeistoffen.

Onze oplossing voor

PVDF leidingsystemen

PVDF (polyvinylideenfluoride) biedt een uitzonderlijke mechanische, fysieke en chemische bestendigheid. Het zorgt voor grote stabiliteit bij het transport van vloeistoffen met een temperatuur tussen de -40°C en +140°C. Daardoor is het ideaal voor gebruik met corrosieve vloeistoffen onder extreme bedrijfsomstandigheden en biedt het een lange levensduur.

Onze oplossing voor

PE leidingsystemen

Ons PE100 (polyethyleen) leidingsysteem is uitstekend inzetbaar in vele uiteenlopende toepassingen met een bedrijfstemperatuur van -40°C tot 60°C. Het PE100 materiaal heeft een uitstekende chemische bestendigheid, een inwendig gladde wand en is slagvast, ook bij lagere temperaturen.

Onze oplossing voor

Meet- en regeltechniek

Goede meet- en regelinstrumenten zijn essentieel bij toepassingen waarbij de hoeveelheden en mengverhoudingen van chemicaliën nauwkeurig moeten zijn. Aliaxis biedt een uitgebreid assortiment aan nauwkeurige en hoogwaardige instrumenten en meters.

Onze oplossing voor

Perslucht

In de (proces)industrie wordt perslucht gebruikt om lucht vrij te houden van verontreiniging. Als Aliaxis bieden wij complete leidingsystemen voor perslucht die voldoen aan de strengste eisen.


FIP

FIP biedt oplossing bij doseerinstallatie

De één is een plantenfluisteraar, de ander heeft moeite een cactus in leven te houden. Feit is dat plantenvoeding een goede basis vormt voor de verzorging van planten. Hoe komt plantenvoeding eigenlijk tot stand? Wij wisten dat niet, totdat we op bezoek gingen bij Blendfill waar ze op dat moment bezig waren de meng- en afvulinstallatie te installeren.

Neem contact op

Arno Dokman
Business Development Manager – Industrie & Infra
+31(0)6 13 105 249
arno.dokman@aliaxis.com