Waterbehandeling - Aliaxis

Behandeling van industrieel water en afvalwater

De behandeling van water en afvalwater speelt een belangrijke rol bij het beheren en beschermen van onze belangrijkste natuurlijke bron, namelijk water.

De eisen die worden gesteld aan het leidingsysteem voor dergelijke toepassingen zijn streng en complex. Aliaxis biedt een breed scala aan oplossingen waarmee een hoge waterkwaliteit kan worden gegarandeerd. Onze systemen zijn uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat het leidingsysteem veilig is. Klanten profiteren daarbij van de kennis die we wereldwijd hebben vergaard en kunnen vertrouwen op de oplossingen en service die we bieden.

We werken samen met bedrijven die waterbehandelingsinstallaties ontwerpen en dragen bij aan het selecteren en implementeren van de juiste oplossingen. Daarnaast bieden we lokale technische ondersteuning gedurende de hele looptijd van het project, maar ook daarna. In overleg met eigenaren van waterbehandelingsinstallaties en exploitanten van industriële faciliteiten zorgen we dat er een efficiënt en kwalitatief hoogwaardig leidingsysteem wordt aangeboden. Onze oplossingen verlagen de algehele eigendomskosten en bieden een betrouwbare en constante kwaliteit.

Openbare water- en afvalwaterbehandeling

Er is steeds meer bewustwording hoe belangrijk het is om elke stap in het watermanagementproces zo verantwoord mogelijk te beheersen. Duurzame leidingsystemen zijn essentieel voor de bescherming van onze kostbaarste natuurlijke bron en het garanderen van een kwalitatief goede watertoevoer.

Aliaxis is een vertrouwde partner voor kostenefficiënte oplossingen voor leidingsystemen van topkwaliteit; vanaf de ontwikkeling, de installatie van een waterbehandelingsinstallatie tot het dagelijkse beheer. We werken op locatie samen met onze klanten en bieden ondersteuning bij het selecteren van de juiste oplossing voor elke toepassing. Ook voorzien we technische ondersteuning gedurende de hele looptijd van het project.

Dankzij onze uitgebreide productportfolio kan elke installatie sneller en eenvoudiger worden uitgevoerd. Aliaxis helpt zijn klanten de algehele ‘total cost of ownership’ te verlagen en garandeert constante kwaliteit gedurende de levensduur van de producten. Onze systemen zijn uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat het leidingsysteem van installaties veilig is. Klanten profiteren van de kennis die we wereldwijd hebben vergaard en kunnen vertrouwen op de oplossingen en services die we bieden.


Onze oplossing voor:

PVC-U drukleidingsystemen

Ons PVC-U (ongeplastificeerd polyvinylchloride) systeem is zeer geschikt voor het transport van industriële vloeistoffen met een temperatuurbereik van 0ºC tot 60ºC. PVC-U  heeft een uitstekende chemische bestendigheid tegen de zuren, alkaliën, basen, logen, zouten en chemische concentraten.

Onze oplossing voor:

PVC-C leidingsystemen

Het robuuste en stabiele PVC-C systeem werkt optimaal bij het transport onder druk van agressieve media met hoge temperaturen tot 100°C. De grondstof Corzan® (nagechloreerd homopolymeer PVC) garandeert een veilig gebruik en biedt tevens een uitstekende chemische resistentie tegen sterke anorganische zuren, basen, alkalische oplossingen en industriële chemicaliën.

Onze oplossing voor

PP-H leidingsystemen

PP-H (polypropyleen-homopolymeer) leidingsystemen worden gebruikt voor het transport van industriële vloeistoffen onder druk met een temperatuurbereik van 0ºC tot 100ºC. Met een hoge chemische bestendigheid kan het systeem  uitstekend worden ingezet voor hete, corrosieve en agressieve chemische vloeistoffen.

Onze oplossing voor

PVDF leidingsystemen

PVDF (polyvinylideenfluoride) biedt een uitzonderlijke mechanische, fysieke en chemische bestendigheid. Het zorgt voor grote stabiliteit bij het transport van vloeistoffen met een temperatuur tussen de -40°C en +140°C. Daardoor is het ideaal voor gebruik met corrosieve vloeistoffen onder extreme bedrijfsomstandigheden en biedt het een lange levensduur.

Onze oplossing voor

PE leidingsystemen

Ons PE100 (polyethyleen) leidingsysteem is uitstekend inzetbaar in vele uiteenlopende toepassingen met een bedrijfstemperatuur van -40°C tot 60°C. Het PE100 materiaal heeft een uitstekende chemische bestendigheid, een inwendig gladde wand en is slagvast, ook bij lagere temperaturen.

Onze oplossing voor

Meet- en regeltechniek

Goede meet- en regelinstrumenten zijn essentieel bij toepassingen waarbij de hoeveelheden en mengverhoudingen van chemicaliën nauwkeurig moeten zijn. Aliaxis biedt een uitgebreid assortiment aan nauwkeurige en hoogwaardige instrumenten en meters.


Neem contact op

Arno Dokman
Business Development Manager – Industrie & Infra
+31(0)6 13 105 249
arno.dokman@aliaxis.com