Afvoerputten en Sifons - Aliaxis

Ontwikkeld voor en door installateurs

Afvoerputten en sifons zijn essentiële onderdelen van het afvoersysteem in de badkamer. Samen voeren zij water snel en efficiënt af en zorgen ze ervoor dat stank en riool dampen via de leidingen jouw woning binnenkomen. Als je op zoek bent naar hoogwaardige sifons en afvoerputten voor een badkamer, dan ben je bij Aliaxis aan het juiste adres. Aliaxis produceert diverse afvoer oplossingen en is binnen de markt met haar sifons en afvoerputten bekend door haar merken Nicoll en Jimten. Via deze merken voeren we een ruim assortiment aan sifons en afvoerputten die geschikt zijn voor elke badkamer.

Nicoll en Jimten zijn merken die voor en door installateurs zijn ontwikkeld. Met deze merken bieden wij eenvoudige, geïntegreerde verbindingstechnieken aan voor een snelle installatie en extra betrouwbare verbindingen. Onze producten zijn compact, betrouwbaar en gemakkelijk in onderhoud. Naast de vertrouwde PVC sifons en afvoer installaties leveren wij ook diverse verchroomde afvoeren en verstelbare sifons. 


Nicoll

Afvoerputten, goten en sifons

Nicoll is een vooraanstaand merk in de productie van afvoerproducten voor sanitair, verwarming en ventilatie. Via dit merk bieden we een breed scala aan hoogwaardige producten aan, zoals buizen, fittingen, sifons, goten, roosters en afdekplaten. Nicoll staat bekend om zijn kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve afvoeroplossingen

Jimten

Sifons en afvoerputten

Jimten is een toonaangevend merk op het gebied van afvoerproducten voor sanitair en bouw. Het assortiment van Jimten bestaat uit diverse afvoeroplossingen, zoals sifons, buizen, fittingen, goten en putten. Jimten staat garant voor kwaliteit en innovatiekracht. Ook in de uitvoering van het Jimten assortiment speelt duurzaamheid een belangrijke rol.

Benieuwd naar onze producten?

Ontdek onze unieke technologieën

De experts van Aliaxis zijn continu op zoek naar innovatieve oplossingen voor uitdagingen waar installateurs dagelijks tegenaan lopen. Door goed te luisteren naar wat onze eindgebruikers nodig hebben, ontwikkelden wij twee vooruitstrevende technologieën: Bi-injectie en Magnetech.

 

  • Bi-injectie: In het bi-injectiesysteem dat we in onze Nicoll productlijn gebruiken, wordt de dichtingsring direct geïntegreerd in de sifon. De sifon en de afdichtingsring vormen als het waar één geheel, wat het kwijtraken of verkeerd plaatsen van de ringen voorkomt.
  • Magnetech®: Ons gepatenteerde en ruimtebesparende Magnetech® systeem maakt het dankzij een slimme, magnetische klep- en tegenkleptechnologie mogelijk om zeer platte sifons te produceren. Deze technologie wordt toegepast in de ultraplatte Turboflow®-sifons van Nicoll en is ideaal voor lage douchebakken.

Sifons voor diverse toepassingen

Of je nu een wastafel, een douche, een bad of een andere voorziening wilt aansluiten op het afvoersysteem, Aliaxis heeft altijd een sifon die past bij jouw toepassing. Je kunt kiezen uit verschillende soorten sifons, zoals een douche sifon, een wastafel sifon of een bad sifon. Elke sifon is ontworpen voor een specifieke toepassing en heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Douche sifon

Een douche sifon is een specifieke term voor een (vaak platte) sifon die gebruikt wordt voor de douche. Een douche sifon moet voldoen aan hoge eisen wat betreft de waterafvoer moet eenvoudig te reinigen zijn.

Wastafel sifon

Een wastafel sifon is een specifieke term voor een sifon die gebruikt wordt voor de wastafel. Een wastafel sifon moet niet alleen functioneel zijn, maar moet er vanwege de zichtbaarheid ook esthetisch uitzien. 

Bad sifon

Een bad sifon is een specifieke term voor een sifon die gebruikt wordt voor het bad. Een bad sifon moet zorgen voor een goede waterafvoer, maar bepaalt ook voor een groot deel de waterdichtheid van het bad. 


Diverse afvoerputten en -goten

Naast sifons heeft Aliaxis ook een breed aanbod aan afvoerputten en afvoergoten voor de badkamer. Een afvoerput is de klassieke oplossing voor het afvoeren van water uit de douche of het bad. Een afvoerput kan rond, vierkant of rechthoekig zijn, en kan voorzien zijn van een rooster of een deksel. Een afvoerput moet goed aansluiten op de vloer en op het afvoersysteem.

Een afvoergoot is een moderne oplossing voor het afvoeren van water uit de douche. De lange, smalle sleuf loopt langs de rand van de douchebak of de inloopdouche en zorgt voor een strakke en minimalistische uitstraling. Een afvoergoot kan ook voorzien zijn van een rooster of een deksel, die in verschillende designs verkrijgbaar zijn.


Neem contact op met een expert

Justin Grendelman
Accountmanager Noord-Oost Nederland
+31(0)6 21 897 810
justin.grendelman@aliaxis.com