PE-rioleringsysteem FRIAFIT - FRIATEC - Aliaxis

FRIAFIT: Polyethyleen voor duurzame riolering

Een optimale werking van het rioleringssysteem is een vereiste. In geval van schade lopen kosten gauw op. In veel gevallen is schade vaak te wijten aan de aansluitingen of defecte verbindingen. Bij steekverbindingen  kunnen axiale of horizontale verschuivingen leiden tot lekkages, met als gevolg in- of exfiltratie of wortelgroei.

 

Het Friafit afvoersysteem is ideaal voor rioleringsnetwerken. Dit hoogwaardige rioleringssysteem is gemaakt van PE-100, is snel te installeren en heeft een lange levensduur. Het biedt een betrouwbare verbinding door de vrijliggende lasdraden, lange laszone en grote insteekdiepte. De fittingen zijn beschikbaar in de diameters d 110 – 1200mm.


Duurzaam, dankzij polyethyleen (PE)

Standaardmaterialen in vuilwaterafvoersystemen zoals beton, gres en PVC hebben meestal na een aantal jaren zwakke plekken of lekkages. De oplossing is hier polyethyleen (PE). De buizen en homogene lasverbindingen zijn robuust, waterdicht en bieden wortelgroei geen kans.  Robuust en daardoor bijzonder duurzaam – een eis waar steeds meer overheden aan willen voldoen.

Het gesloten rioleringssysteem zorgt voor een lange levensduur van de PE-verbindingen. Dit betekent lagere onderhoudskosten.

Waarom kan FRIAFIT in milieubeschermingszones toegepast worden?

  • Dichtheid: geen water dat naar binnen of buiten lekt
  • Polyethyleen heeft een uitstekende chemische weerstand en is daarom corrosievrij, duurzaam en waterdicht - zonder afzettingen en deposito's.
  • CO2-besparing tijdens transport en installatie door het zeer lage materiaalgewicht
  • Grondstofbesparing door de lange levensduur en lage onderhoudsvereisten
  • Vermindering van de milieubelasting door het vermijden van reparaties en nieuwe bouwplaatsen

Neem contact op met een expert

Arno Dokman
Business Development Manager – Industrie & Infra
+31(0)6 13 105 249
arno.dokman@aliaxis.com