gebouwriolering

Voor ieder gebouw een passende oplossing

De afvoersystemen van Aliaxis zijn robuust, flexibel en betrouwbaar. We bieden vele oplossingen die voldoen aan de vereisten voor afvoersystemen in alle soorten gebouwen. Onze systemen zijn speciaal ontwikkeld om snel te kunnen worden geïnstalleerd dankzij eenvoudige verbindingstechnieken.

De afvoeroplossingen van Aliaxis omvatten:

  • Akatherm HDPE vuilwaterafvoer
  • Nicoll/Girpi PVC grijs en wit
  • REDI rood-bruin en grijs
  • Studor/Nicoll/Abu be- en ontluchters
  • Akatherm enkele standleiding met belucther

Akatherm

HDPE vuilwaterafvoer

Het vuilwaterafvoersysteem van Akatherm HDPE verhoogt de duurzaamheid, kosteneffectiviteit en veiligheid in uw hoogbouwproject. Wij bieden internationale certificering, volledige training, unieke producten en servicenormen.

Voor het onderling verbinden van Akatherm HDPE buizen en fittingen staan een aantal verbindingstechnieken ter beschikking. Deze kunnen onderverdeeld worden in trekvaste en niet-trekvaste verbindingen. Trekvaste verbindingen zijn homogeen en ideaal voor standleidingen, ondergrondse leidingen en plafondruimten. Niet-trekvaste verbindingen zijn verstelbaar, flexibel en demonteerbaar.

Nicoll / Girpi

PVC grijs en wit

Het assortiment voor PVC gebouwriolering bestaat uit buis, fittingen en overgangshulpstukken in de maat d32 t/m 315 mm en heeft een aantal belangrijke kenmerken. Het inwendig oppervlak is glad en voorkomt dat eventueel bezinksel zich makkelijk kan hechten en bevordert het zelfreinigend vermogen. Het PVC assortiment is chemisch resistent en ongevoelig voor zepen en reinigingsmiddelen en is 100% recyclebaar.

Daarnaast zijn een aantal unieke probleemoplossers aan het assortiment toegevoegd

Soms is het niet mogelijk om alle afvoerleidingen weg te werken in de muur. De kleur wit (RAL 9010) is in dat geval dan de meest voorkomende kleur voor het leidingwerk. Wij hebben voor u een compleet assortiment in de maat d32, 40 en 50 mm.

Studor | Nicoll | Abu

Be- en ontluchters

Daarnaast hebben we beluchters van de merken Studor, Nicoll en Abu die voor voldoende ventilatie in rioolleidingen zorgen.

Akatherm

Enkele standleiding met beluchter

We leveren ook single-stacksystemen met beluchters, die de snelheid van het afvalwater per verdieping verlagen. Daardoor is er geen ventilatiepijp nodig en wordt er veel ruimte bespaard. De beluchter minimaliseert de druk in het systeem zodat  sifons optimaal werken.


Neem contact op met een expert

Justin Grendelman
Accountmanager Noord-Oost Nederland
+31(0)6 21 897 810
justin.grendelman@aliaxis.com