Chemische procesindustrie - Aliaxis

Uitdaging

Vaak vereisen ze verschillende en zeer duurzame oplossingen voor uiteenlopende toepassingen in een productieproces. Bij Aliaxis leveren we kwalitatief hoogwaardige en uitgebreid geteste kunststof leidingsystemen die de beste keuze zijn bij transport, dosering en opslag van chemicaliën of gevaarlijke stoffen.

Wij garanderen dat uitsluitend de meest geschikte oplossingen worden gebruikt om de installatietijd te verkorten en zo de ‘total cost of ownership’ zo laag mogelijk te houden, maar ook om de werking op de langere termijn te garanderen. Onze chemisch bestendige systemen zijn speciaal ontwikkeld voor het transport van gecombineerde agressieve media bij hoge temperaturen. Ook bieden we systemen waarmee de chemicaliën uiterst nauwkeurig worden gedoseerd.

Klanten in de chemische procesindustrie kiezen voor Aliaxis vanwege ons uitgebreide productportfolio, het feit dat onze systemen kunnen worden aangepast aan hun behoeften en onze betrouwbare klantenservice. Wij bieden lokale technische ondersteuning voor het gehele proces, van de plannings- en installatiefase tot het dagelijks gebruik van onze producten.


Onze oplossing voor

PVC-U drukleidingsystemen

Ons PVC-U (ongeplastificeerd polyvinylchloride) systeem is zeer geschikt voor het transport van industriële vloeistoffen met een temperatuurbereik van 0ºC tot 60ºC. PVC-U  heeft een uitstekende chemische bestendigheid tegen de zuren, alkaliën, basen, logen, zouten en chemische concentraten.

Onze oplossing voor

PVC-C leidingsystemen

Het robuuste en stabiele PVC-C systeem werkt optimaal bij het transport onder druk van agressieve media met hoge temperaturen tot 100°C. De grondstof Corzan® (nagechloreerd homopolymeer PVC) garandeert een veilig gebruik en biedt tevens een uitstekende chemische resistentie tegen sterke anorganische zuren, basen, alkalische oplossingen en industriële chemicaliën.

Onze oplossing voor

PP-H leidingsystemen

PP-H (polypropyleen-homopolymeer) leidingsystemen worden gebruikt voor het transport van industriële vloeistoffen onder druk met een temperatuurbereik van 0ºC tot 100ºC. Met een hoge chemische bestendigheid kan het systeem  uitstekend worden ingezet voor hete, corrosieve en agressieve chemische vloeistoffen.

Onze oplossing voor

PVDF leidingsystemen

PVDF (polyvinylideenfluoride) biedt een uitzonderlijke mechanische, fysieke en chemische bestendigheid. Het zorgt voor grote stabiliteit bij het transport van vloeistoffen met een temperatuur tussen de -40°C en +140°C. Daardoor is het ideaal voor gebruik met corrosieve vloeistoffen onder extreme bedrijfsomstandigheden en biedt het een lange levensduur.

Onze oplossing voor

PE leidingsystemen

Ons PE100 (polyethyleen) leidingsysteem is uitstekend inzetbaar in vele uiteenlopende toepassingen met een bedrijfstemperatuur van -40°C tot 60°C. Het PE100 materiaal heeft een uitstekende chemische bestendigheid, een inwendig gladde wand en is slagvast, ook bij lagere temperaturen.

Onze oplossing voor

Meet- en regeltechniek

Goede meet- en regelinstrumenten zijn essentieel bij toepassingen waarbij de hoeveelheden en mengverhoudingen van chemicaliën nauwkeurig moeten zijn. Aliaxis biedt een uitgebreid assortiment aan nauwkeurige en hoogwaardige instrumenten en meters.

Onze oplossing voor

Perslucht

In de (proces)industrie wordt perslucht gebruikt om lucht vrij te houden van verontreiniging. Als Aliaxis bieden wij complete leidingsystemen voor perslucht die voldoen aan de strengste eisen.


FIP

FIP biedt oplossing bij doseerinstallatie

De één is een plantenfluisteraar, de ander heeft moeite een cactus in leven te houden. Feit is dat plantenvoeding een goede basis vormt voor de verzorging van planten. Hoe komt plantenvoeding eigenlijk tot stand? Wij wisten dat niet, totdat we op bezoek gingen bij Blendfill waar ze op dat moment bezig waren de meng- en afvulinstallatie te installeren.

Neem contact op

Arno Dokman
Business Development Manager – Industrie & Infra
+31(0)6 13 105 249
arno.dokman@aliaxis.com