single-stack-afvoer

Geen aparte ontluchtingsbuis meer nodig

Dit wordt meestal gedaan met buitenlucht in het afvoersysteem, die via een apart  door het dak wordt aangevoerd. Er zitten echter beperkingen aan het conventionele gebruik van dergelijke ventilatie.

Aliaxis heeft innovatieve oplossing met een enkele standleiding ontwikkeld waarbij er geen aparte ventilatiepijp nodig is. Deze oplossingen besparen ruimte, kosten en installatietijd en zijn bovendien zeer betrouwbaar.

Deze single-stackoplossingen  zijn ideaal voor de volgende typen gebouwen:

  • Open of complex
  • Groen gebouw
  • Modulair
  • Hoog- en middelhoogbouw

Deze systemen zijn perfect wanneer het dak niet bereikbaar is, de beschikbare werkruimte krap of complex is, of wanneer er behoefte is aan een secundair systeem voor gerecycled water.


Studor

Active Drainage Ventilation

Studor Active Drainage Ventilation is de ideale oplossing voor het beschermen van sifons in hoge gebouwen. Deze single-stackoplossing vermindert de druk in het systeem en zorgt dat er geen secundaire ventilatiepijpen en dakdoorvoeren nodig zijn. Dit systeem levert een optimale hydraulische werking en is daarnaast zeer energie-efficiënt. Het bespaart ruimte en installatietijd en draagt bij aan het in stand houden van een hygiënische omgeving binnen gebouwen.

Akatherm

HDPE afvoer

Het vuilwaterafvoersysteem van Akatherm HDPE verhoogt de duurzaamheid, kosteneffectiviteit en veiligheid in uw hoogbouwproject. Wij bieden internationale certificering, volledige training, unieke producten en servicenormen.

Voor het onderling verbinden van Akatherm HDPE buizen en fittingen staan een aantal verbindingstechnieken ter beschikking. Deze kunnen onderverdeeld worden in trekvaste en niet-trekvaste verbindingen. Trekvaste verbindingen zijn homogeen en ideaal voor standleidingen, ondergrondse leidingen en plafondruimten. Niet-trekvaste verbindingen zijn verstelbaar, flexibel en demonteerbaar.

Akatherm

Enkele standleiding met beluchter

We leveren ook single-stacksystemen met beluchters, die de snelheid van het afvalwater per verdieping verlagen. Daardoor is er geen ventilatiepijp nodig en wordt er veel ruimte bespaard. De beluchter minimaliseert de druk in het systeem zodat sifons optimaal werken.


Neem contact op met een expert

Justin Grendelman
Accountmanager Noord-Oost Nederland
+31(0)6 21 897 810
justin.grendelman@aliaxis.com