Aliaxis - Wij zijn Aliaxis - We make life flow!
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Dankzij onze ruim 14.000 medewerkers in meer dan 40 landen voldoen onze leidingsystemen aan de meest veeleisende behoeften van onze klanten in de bouw-, infrastructuur-, industrie- en landbouwsector.

We zeggen niet alleen dat we positieve verandering in de wereld willen creëren, we nemen initiatief en zorgen dat het gebeurt.

Aliaxis, wereldwijd toonaangevend

Als producent van leidingsystemen bieden we oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen op het gebied van water en versnellen we de overgang naar schone energie. Water vormt de kern van ons bestaan.

Onze teams beschermen deze kostbare bron en maken de toegang tot schoon water mogelijk. We verzorgen ook sanitaire voorzieningen in een wereld waarin miljoenen mensen nog steeds geen toegang tot water hebben.

We zijn in ruim 40 landen actief en werken met vooraanstaande lokale leveranciers. Hierdoor kunnen we lokale kennis en expertise combineren met onze wereldwijde ervaring op het gebied van innovatie en operational excellence. Aliaxis is een particuliere onderneming en het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel (België).

Commitment to care

Onze wereld verandert voortdurend. Ook wij merken dat in ons dagelijkse leven. Eén van de belangrijkste uitdagingen op dit moment is klimaatverandering. Extreme weersomstandigheden zorgen steeds vaker voor overstromingen en lange periodes van droogte, met problematische gevolgen. We moeten daarom slim en zorgvuldig omgaan met water door continu op zoek te gaan naar duurzame en effectieve oplossingen.

 

Zorg dragen voor veilig en schoon drinkwater en het effectief omgaan met regen- en afvalwater vormen de basis van ons bestaansrecht als Aliaxis. 

Passion to build

Kunststof is een steeds belangrijker materiaal geworden in het leveren van robuuste, lichtgewicht en duurzame oplossingen. En daar zijn juist wij zo goed in! 

 

Onze getalenteerde mensen werken met veel toewijding, kennis en kunde aan een uitgebreid aanbod en bieden gespecialiseerde service in producten voor de bouw, industrie en infra.  

Connect to win

Met ons lokale hart in Nederland en een globale mindset kunnen wij anticiperen op de behoeftes van onze klanten en zijn wij in staat oplossingen te leveren.

Als ‘One Aliaxis’ werken we aan (product)innovaties, zodat we flexibel en snel kunnen inspelen op de veranderende wereld. Hierdoor kunnen wij onze klanten en partners bieden wat zij mogen verwachten van een sterke, wereldwijde organisatie en dragen wij ons steentje bij aan een duurzame toekomst.  

Onze rijke historie

Het ‘Aliaxis-verhaal’ begint vroeg in de twintigste eeuw in België en Noord-Frankrijk. Twee families besloten hun krachten te bundelen en bouwden geleidelijk aan de wereldwijde organisatie die vandaag de dag staat.

In Nederland zijn wij al sinds de jaren ’60 actief als pionier op het gebied van kunststof leidingsystemen. Toen nog onder de naam Kumefa (Kunststof en Metaalfabriek), later als KMF en eind jaren ’80 als Akatherm BV. Al sinds 2001 zijn wij onderdeel van de Aliaxis groep en tegenwoordig dragen we met trots de naam Aliaxis Nederland BV!

Heb je ons team al ontmoet?

We hebben ongeveer 120 collega’s gevestigd in Panningen. Samen vormen wij Aliaxis Nederland. Onze contactpersonen staan op de teampagina! Trek gerust aan de (virtuele) mouw van één van onze collega’s als je een vraag hebt