Traditionele Hemelwaterafvoersystemen - Aliaxis

Efficiënt, tijdbesparend en esthetisch

Hemelwaterafvoer is een belangrijk onderdeel van elke woning. Het zorgt ervoor dat het regenwater dat op het dak valt, op een veilige en efficiënte manier wordt afgevoerd naar het riool of een infiltratiesysteem. Zo voorkom je wateroverlast met lekkage of andere schade als gevolg. Wil je dit op een snelle en efficiënte manier doen, dan heb je een waterafvoersysteem nodig dat als complete oplossing al het overtollige water afvoert. 

Er zijn verschillende soorten hemelwaterafvoersystemen, afhankelijk van het type dak en de wensen van de bewoners. Het meest gebruikelijke systeem voor woningen is het traditionele hemelwaterafvoersysteem. Dit systeem bestaat onder andere uit meerdere dakgoten, regenpijpen en koppelstukken.

De kunststof hemelwaterafvoersystemen van Aliaxis zijn ontworpen als complete oplossing voor elk type dak. Ze verwerken de waterstroom veilig en efficiënt met geïntegreerde netwerken die kunnen worden aangepast aan zelfs het meest complexe woningontwerp.


Nicoll TECHTAN® hemelwaterafvoer

Ons vooraanstaande Nicoll TECHTAN® productportfolio omvat diverse maten, kleuren en profielen, geschikt voor alle dakafmetingen en afvoeraansluitingen. Het Nicoll TECHTAN® hemelwaterafvoersysteem is geschikt voor zowel particuliere woningen als agrarische en industriële gebouwen. Dankzij het ruime aanbod is er altijd een toepassing die vanuit functionaliteit en esthetiek toepasbaar is.

De Nicoll hemelwaterafvoersystemen zijn betrouwbaar, duurzaam en voorzien van snelle en eenvoudige verbindingstechnieken die tijd en kosten besparen tijdens de installatie. Door de toevoeging van een exclusieve formule is het assortiment dakgoten van Nicoll UV-bestendig en bevordert het de weerstand tegen chemische en thermische schokken, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld standaard PVC-dakgoten, of andere materialen zoals zink.

Kunststof: duurzaam, slagvast en modern

Hemelwaterafvoersystemen komen in diverse vormen en soorten. Eén daarvan is het kunststof hemelwaterafvoersysteem. TECHTAN® is de betere keuze in materiaal voor waterafvoer voor een woning. In tegenstelling tot bijvoorbeeld zink en andere metalen is het lichter, goedkoper en duurzamer.

Daarnaast is het in tegenstelling tot PVC en andere materialen kleurvast en gaat het een leven lang mee. Kunststof hemelwaterafvoer van Nicoll TECHTAN® is makkelijk te installeren en te onderhouden, en het roest niet. Onze kunststof systemen zorgen voor een goede waterhuishouding en dragen bij aan een langere levensduur van daken. Daarnaast is het 100% recyclebaar.

Alex helpt je verder!

Geloof je alleen wat je ziet?

Bekijk de video van de installatie van Nicoll TECHTAN®. Maak kennis met Alex, onze topinstallateur van dakgootsystemen! Hij geeft je alle tips en tricks die je nodig hebt om je installatie in een mum van tijd voor elkaar te krijgen.  

Wij geven 30 jaar garantie op Nicoll TECHTAN®

Benieuwd naar het assortiment?

Bekijk alle producten van Nicoll Techtan in onze productdatabase.

Brochure liever digitaal?

Hemelwaterafvoer voor ieder type dak

De hemelwaterafvoeroplossingen van Aliaxis bevatten geschikte systemen voor ieder type dak. Lees hier meer over de drie meest voorkomende toepassingen.

Hemelwaterafvoer voor schuine daken

Een schuin dak heeft een natuurlijke afvoer van regenwater. Belangrijk is dat het regenwater goed wordt opgevangen en afgeleid naar de regenpijp. In het assortiment van Aliaxis vind je diverse soorten dakgoten en regenpijpen. Afhankelijk van jouw wensen kies je het systeem dat zowel qua functionaliteit als qua look het beste bij jouw dak en huis past.

Hemelwaterafvoer voor platte daken

Een plat dak heeft geen natuurlijke afvoer van regenwater, waardoor water op het dak kan

blijven staan. Dit kan leiden tot lekkage, schade en vochtproblemen. Daarom is het belangrijk om een plat dak te voorzien van een goed afwateringsysteem. Dit kan met behulp van kiezelbakken, stadsuitlopen of lijnafwatering.

Hemelwaterafvoer dakterras

Een dakterras is een mooie manier om extra leefruimte te creëren op een plat dak. Maar ook hier moet het regenwater goed worden afgevoerd om wateroverlast te voorkomen. Een dakterrasgoot is een ideale oplossing voor hemelwaterafvoer op een dakterras. Een dakterrasgoot is onzichtbaar en neemt geen ruimte in beslag op het terras. Bovendien zorgt het voor een goede afwatering en voorkomt het dat water onder de tegels of het hout blijft staan.

Benieuwd naar ons assortiment en alle voordelen?

Bekijk alle producten van Nicoll Techtan in onze productdatabase.

Kom in contact met onze specialisten

Justin Grendelman
Accountmanager Noord-Oost Nederland
+31(0)6 21 897 810
justin.grendelman@aliaxis.com

Downloads