Gasvoorziening - Aliaxis

Uitdaging

Gasvoorziening: veilige gasleidingen dankzij polyethyleen

Aardgas is nog steeds een belangrijke energiebron. De energietransitie is in volle gang. Ondanks dat zijn veel huishoudens en bedrijven afhankelijk van gas voor verwarming of in het productieproces. Overheid, energieleveranciers en nutsbedrijven zijn verantwoordelijk voor de gasvoorziening Nederland – en daarbij voldoen aan hoge veiligheidsnormen.

Robuuste gasleidingen zijn bepalend, maar ook de bijbehorende verbindingstechnologie en armaturen voor gasleidingen. Deze moeten duurzaam, corrosiebestendig en veilig zijn. Betrouwbaar materiaal zoals polyethyleen zorgt ervoor dat gasleidingen veilig functioneren.

Bij de productie van onze verbindingstechnologie vertrouwen we daarom op polyethyleen (PE) en produceren we zo duurzame en veilige producten volgens de hoogste kwaliteitsstandaard.


Hygiënisch. Duurzaam. Robuust

Met onze oplossingen bereik je een hygiënisch watertoevoersysteem zonder verandering in materialen, corrosie of depositen.

Als marktleider in geavanceerde kunststof leidingsystemen, zijn wij gespecialiseerd in het bieden van slijtvaste en hygiënisch betrouwbare polyethyleen.

Onder de merknaam FRIATEC leveren we innovatieve oplossingen voor o.a. waterdistributie.

Hoe wordt hygiëne in het drinkwaternetwerk bereikt?

De bestaande infrastructuur voor gas kan in de loop van de energietransitie winstgevend worden gebruikt: klimaatneutrale, gasvormige energiebronnen staan hier centraal, die in de toekomst door de bestaande gasleidingen kunnen stromen. Ook de duurzaamheid en robuustheid van de gasleidingen is hierbij een belangrijke factor om de bestaande infrastructuur duurzaam en veilig te kunnen inzetten.

Alleen al in Nederland zijn er ongeveer 135.000 km gasleidingen met talloze verbindings- en aansluitpunten. De hoogste kwaliteitsnormen zijn essentieel om de veiligheid te waarborgen.

 

Waarom vertrouwen we op polyethyleen?

Polyethyleen is een corrosiebestendig materiaal en uitermate geschikt voor gasleidingen. Deze hoogwaardige kunststof heeft zich sinds de jaren zeventig bewezen in gasleidingen en is sindsdien voortdurend verder ontwikkeld. PE100 is een van 's werelds toonaangevende materialen en wordt gekenmerkt door zijn flexibiliteit en veiligheid.

PE is licht van gewicht, corrosiebestendig, flexibel, robuust en bestand tegen extreem weer, ondermijning en aardbevingen. Bovendien kan de ondergrondse installatie worden uitgevoerd met sleufloze technologie en kan gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande systemen voor gasleidingen – zelfs voor H2-bijmengingen.

Waarom is polyethyleen duurzaam?

De lange levensduur van PE zorgt voor duurzaamheid in de gaspijpleidingen. De verwachte levensduur van polyethyleen is ca. 100 jaar – wat een groot voordeel is ten opzichte van andere materialen, vooral als het geschikt is voor sleuflozeinstallatie.

De geschiktheid voor waterstof is al bevestigd. Ten slotte zorgt onze geavanceerde, materiaal-homogene verbindingstechnologie voor een permanente dichtheid van de toevoersystemen – te allen tijde digitaal gedocumenteerd en traceerbaar.


De voordelen van polyethyleen in de gasvoorziening op een rijtje

  • Duurzaam: verwachte levensduur van 100 jaar
  • Flexibel: kan sleufloos worden geinstalleerd  en geïntegreerd in bestaande systemen
  • Corrosiebestendig: bestand tegen extreem weer, ondermijningen en aardbevingen
  • Dichtheid: permanent door materiaalhomogene verbindingstechnologie
  • Robuust: ook geschikt voor H2-bijmengingen

 

Rustig nalezen?

Benieuwd naar onze oplossingen?

Met onze oplossingen zorgen we ervoor dat je kunt vertrouwen op veilige gastoevoerleidingen. We richten ons op kwaliteit, robuustheid en duurzaamheid. Onze experts adviseren jou over individuele eisen en we werken samen met aan een oplossing op maat voor veilige gasleidingen. Neem gerust contact met ons op.

Veiligheidsfittingen FRIALEN

Gereedschap FRIATOOLS


Neem contact op

Arno Dokman
Business Development Manager – Industrie & Infra
+31(0)6 13 105 249
arno.dokman@aliaxis.com