Grote, complexe gebouwen

Bij onze hemelwaterafvoersystemen met volvulling creëert vallend water onderdruk, zodat water snel wordt afgevoerd dankzij de hevelwerking.

Met onze oplossingen zijn een beperkt aantal daktrechters en minder valleidingen nodig hetgeen het grondwerk beperkt en veel kosten bespaart. De verzamelleidingen worden horizontaal vlak onder het dak geplaatst wat ruimtebesparing en maximale ontwerpvrijheid van het gebouw oplevert. Het volvulsysteem is oorspronkelijk ontworpen voor grote daken maar kan echter ook worden toegepast bij hoogbouw, dat een kleiner dakoppervlak heeft maar langere valleidingen.

Deze systemen zijn daarnaast ideaal voor het besparen van ruimte op groene gebouwen, waar secundaire leidingsystemen voor het opvangen en hergebruiken van regenwater moeten worden geïnstalleerd in smalle schachten. Door de betrouwbare verbinding met de dakbedekking en het Akasison leidingsysteem zullen de daktrechters het hemelwater lekvrij van het dak afvoeren. De daktrechters zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen en daarmee toe te passen op ieder dak.


Akasison

XL-systeem

Het Akasison XL systeem is bedoeld voor hemelwaterafvoer met volvulling voor gebouwen met zeer grote daken of complexe ontwerpen. Het systeem is gemaakt van HDPE (high density polyethyleen). Dit materiaal combineert flexibiliteit bij installatie met robuustheid en betrouwbaarheid, is schokbestendig en geschikt voor gebruik bij lage temperaturen.

Akasison

L-systeem

Het Akasison L systeem is geschikt voor hemelwaterafvoer met volvulling voor kleine en middelgrote gebouwen, waarin het leidingsysteem vrij kan bewegen. Dit systeem is geproduceerd van HPTP (high performance thermo plastic), dat door zijn hoge stijfheid en gelijmde verbindingen snel en eenvoudig te installeren is. De flexibele daktrechters en expansiemoffen vangen de krachten op die vrijkomen in het Akasison L systeem.

Akasison & BIM

Ready to BIM! ‘Praktischer voor iedereen’ is een belangrijk speerpunt van Akasison hemelwaterafvoer met volvulling.

Wij bieden daarom ook ondersteuning aan. Dus heb je hulp nodig of zijn er vragen over onze Akasison en Akatherm HDPE BIM-bestanden? Dan helpt ons Akasison Engineering-team jou graag op weg.

Je kunt de Akasison en Akatherm HDPE BIM-bestanden downloaden via de Akasison-website.

Welke service hebben wij te bieden?

Klanten kiezen voor ons vanwege de uitgebreide service. Zo bieden we complete projectbegeleiding gedurende de hele looptijd, van ontwerp tot voltooiing. We helpen met:

  • Keuze van het beste systeem
  • Ontwerp van het dakafvoersysteem
  • Berekening doorstroomsnelheid
  • Installatieadviezen
  • Building Information Modeling (BIM).

In de kijker!

Circulair bedrijfsgebouw uitgeverij Davo

We zijn supertrots dat we met ons Akasison hemelwaterafvoersysteem met volvulling hebben mogen bijdragen aan een primeur: het nieuwe circulaire bedrijfsgebouw voor uitgeverij Davo in Deventer.

Dankzij intensieve samenwerking met diverse leveranciers van circulaire gebouwonderdelen is het gebouw nagenoeg volledig te demonteren en her te gebruiken.

Onder begeleiding van adviesbureau COR zijn er gezamenlijk oplossingen gevonden om dit tot een circulair en dus duurzaam project te maken. En daarmee maken we het verschil!

Klik hier om het hele artikel te lezen dat eerder verscheen in het vakblad Installatiepunt.


Kom in contact met onze expert