Hemelwaterafvoer met volvulling

De oplossing voor zware regenval op gebouwen met grote daken

Het efficiënt en duurzaam omgaan met (zware) regenval is een fundamentele uitdaging voor gebouwen met grote daken, zoals distributiecentra en productiehallen.  

Bij onze hemelwaterafvoersystemen met volvulling creëert vallend water onderdruk, zodat water snel wordt afgevoerd dankzij de hevelwerking. 

De nieuwe Akasison-brochure is uit!

We hebben de Akasison-brochure geüpdatet. Download de brochure en lees op je gemak alle ins & outs van Akasison.

Wil je de brochure thuis ontvangen? Stuur een e-mail naar marketing.nl@aliaxis.nl met jouw contactgegevens.

Aantoonbaar duurzaam bouwen met EPD

Het Akasison Hemelwaterafvoersysteem heeft sinds april 2023 een EPD en is als totaaloplossing opgenomen in de Nationale Milieudatabase met categorie 1-kaart (conform EN15804).

In plaats van individuele onderdelen te moeten doorrekenen kun je simpelweg per vierkante meter dakoppervlak de milieu-impact bepalen. Als onderdeel van ons duurzaamheidsprogramma bieden wij een terugnamegarantie voor alle onderdelen.Meer weten over het EPD-certificaat van Akasison? Lees de FAQ!

Hét voordeel van Akasison

Het Akasison Hemelwaterafvoersysteem biedt architecten en waterbouwkundige engineers maximale vrijheid bij het ontwerpen van hemelwaterafvoer. 

De ontwerpprincipes voor volvulling kunnen worden toegepast op alle soorten gebouwen waar grote hoeveelheden water efficiënt en kostenbesparend moeten worden afgevoerd.  

Wil je weten waarom je met Akasison efficiënt en kostenbesparend hemelwater kunt afvoeren? 

Waarom wij de hemelafvoerspecialisten zijn

Wij zien het afvoeren van water als een geïntegreerd proces en werken eraan om elke fase te doorlopen. Dat vraagt om korte lijntjes. Maar vooral hart voor de zaak, duidelijke instructies, goede mensen en een goed doordacht proces. Ook bekend als: principieel vakmanschap. Wij staan voor kwaliteit. Gebaseerd op beproefde geteste principes en onze expertises.

Zeer grote of complexe daken

Akasison XL-systeem

Het Akasison XL systeem is bedoeld voor hemelwaterafvoer met volvulling voor gebouwen met zeer grote daken of complexe ontwerpen. Het systeem is gemaakt van HDPE (high density polyethyleen). Dit materiaal combineert flexibiliteit bij installatie met robuustheid en betrouwbaarheid, is schokbestendig en geschikt voor gebruik bij lage temperaturen.

Duurzaam gekozen voor Akasison

Als je via de snelweg op weg naar jouw bestemming bent, dan rijd je langs de vele logistieke panden die op strategische plekken zijn gebouwd. De één nog groter dan de ander. En het oog wil tegenwoordig ook wat!

De laatste jaren zijn ze strak, hyper modern én duurzaam gebouwd. Steeds vaker wordt gekozen voor het duurzame hemelwaterafvoersysteem Akasison. We nemen nu een mooi project als voorbeeld: REDD in Hulst.

Akasison & BIM

Ready to BIM! ‘Praktischer voor iedereen’ is een belangrijk speerpunt als wij het hebben over Akasison hemelwaterafvoer met volvulling.

Wij bieden daarom ook ondersteuning aan. Dus heb je hulp nodig of zijn er vragen over onze Akasison en Akatherm HDPE BIM-bestanden? Dan helpt ons Akasison Engineering-team jou graag op weg. Je vindt onze specialisten onderaan deze pagina. 

Je kunt de Akasison en Akatherm HDPE BIM-bestanden downloaden op ons platform.

Interesse in Akasison voor jouw project?

Mariska Graveland
Business Development Manager Akasison
+31(0)6 21 347 986
mariska.graveland@aliaxis.com

Ontmoet het Aliaxis-team voor Akasison!