hemelwaterafvoer-met-volvulling

Voor de allergrootste en meest complexe daken

Het Akasison XL-systeem is uitermate geschikt voor hemelwaterafvoer in gebouwen met de allergrootste of meest complexe daken.

Akasison XL bevat een leidingsysteem gemaakt van de kunststof HDPE (Polyethyleen met hoge dichtheid). Dit materiaal combineert flexibiliteit bij installatie met robuustheid en betrouwbaarheid tot in de allergrootste maten. Het biedt een volledig homogeen gelast leidingsysteem met stuik- en elektrolasverbindingen. Het HDPE-leidingsysteem laat zich eenvoudig prefabriceren tot samengestelde leidingstrangen die onder het dak direct aan elkaar verbonden kunnen worden met elektrolasmoffen. 

Deze eigenschappen maken het Akasison XL-systeem zeer breukbestendig bij lage temperaturen en ongevoelig voor schokken of verbuigingen. Door het uitgekiende bevestigingssysteem van Akasison XL wordt het leidingsysteem op een starre methode aan het dak en gebouw verbonden. De sterkte van deze bevestiging vangt iedere uitzetting op door het gebruik van een begeleidingsrail, railbeugels en vaste punten. Het bevestigingssysteem is dé ideale ondersteuning voor de robuustheid van HDPE. 

Het bevestigingssysteem zorgt er ook voor dat de Akasison XL daktrechters gegarandeerd spanningsvrij ingebouwd blijven. Door de betrouwbare verbindingen met de dakbedekking en het leidingsysteem zullen de daktrechters gedurende hun gehele levensduur het hemelwater lekvrij van het dak afvoeren. De Akasison XL75 daktrechters zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen en daarmee toe te passen in ieder dak. Het daktrechterontwerp combineert de meest betrouwbare verbindingen met installatiegemak. Speciaal voor Akasison ontwikkeld en getest in onze eigen testtoren. 

De XL-systeemonderdelen

Interesse in Akasison voor jouw project?

Mariska Graveland
Business Development Manager Akasison
+31(0)6 21 347 986
mariska.graveland@aliaxis.com