PE-leidingsystemen | Aliaxis

Flexibel, robuust en schokbestendig

Het is geschikt voor een bedrijfstemperatuur tot 60°C., met een maximale werkdruk van 16 bar. Door de homogene lasverbinding kan het systeem aanzienlijke belastingen weerstaan.

Het PE100-leidingsysteem is flexibel, robuust en schokbestendig. Daardoor is het ideaal voor diverse industriële processen en omgevingsomstandigheden.

Omdat PE100 zo sterk is, wordt het veel gebruikt in omstandigheden waar de druk hoog is. Voorbeelden van toepassingen waarbij PE100-leidingsystemen worden gebruikt zijn koelwaterleidingen en ondergrondse brandblusleidingen.

Dit systeem is uitermate geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals:

  • Industriële procesleidingen
  • Transport van vaste stoffen
  • Waterbehandelingsinstallaties
  • Afvalwatertransport
  • Aanleg van zwembaden

FIP

Elektrolasfittingen en spie-eind fittingen voor elektro- en stuiklas

De elektrolasfittingen van Frialen zijn verkrijgbaar in de diameters 20 t/m 1200 mm in SDR 11-17. De fittingen bieden een betrouwbare verbinding door de vrijliggende lasdraden, lange laszone en grote insteekdiepte. Er is een uitgebreid assortiment voor aansluit-, distributie- en transportleidingen. Tevens zijn er aanboorkogelkranen, zadels voor het aanboren en het repareren van onder druk staande leidingen

FIP spie-eind fittingen bieden voor alle PE verbindingsvragen een oplossing en zijn beschikbaar in de diameters 20 t/m 1200 mm in SDR 11 en 17. Het assortiment omvat korte fittingen voor stuiklas en lange fittingen voor stuik- en elektrolas.

Friatools

Gereedschap

De Friatools gereedschappen staan garant voor een eenvoudige en betrouwbare verwerking van elektrolasfittingen.

De volautomatische Friamat elektrolasapparaten zijn licht, sterk  en veilig. De nieuwste Friamat 7 generatie elektrolasapparaten zijn intuïtief te bedienen, leveren nog hogere prestaties en bieden een veelvoud aan digitale functies door het Bluetooth®-interface in combinatie met de Friamat app.

Klik hier voor meer informatie over Friamat 7 generatie

Naast de elektrolasapparaten zijn er ook diverse schilapparaten en opspan- en aanboorgereedschappen beschikbaar.

Als extra service bieden wij deze gereedschappen ook aan voor verhuur en kunnen wij reparatie en onderhoud voor jou verzorgen. Meer informatie vindt je hier of neem contact op met onze klantenservice.

Magnum 3G

Klemkoppelingen

Het MAGNUM 3G assortiment is de nieuwste generatie klemfittingen van Aliaxis. Het resultaat van jarenlang intensief onderzoek en ontwikkeling, afgestemd op de wensen van installateurs. Met het MAGNUM 3G assortiment wordt het installeren van (water)leidingsystemen makkelijker en sneller.

Toepassingen:

  • (drink)waterdistributie
  • irrigatie
  • telecommunicatie
  • tijdelijke watervoorzieningen, bijvoorbeeld op bouwplaatsen, evenementen etc.

Neem contact op met een expert

Arno Dokman
Business Development Manager – Industrie & Infra
+31(0)6 13 105 249
arno.dokman@aliaxis.com

Downloads