De flow van Anita Cox - Kwaliteitscontroleur
De flow van Anita Cox - Kwaliteitscontroleur
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Anita Cox werkt hier al sinds jaar en dag, en heeft de organisatie zien groeien. Ze heeft een rustige en vrolijke persoonlijkheid. Collega’s kunnen het makkelijk met haar vinden en het is dus niet zo gek dat collega’s het fijn vinden om met haar samen te werken! Eén van haar collega’s is recent met pensioen gegaan, dus nu hoopt ze dat de lege stoel binnenkort wordt bezet door een nieuwe enthousiaste collega.

Hoe lang werk je bij Aliaxis?

Ik werk al 29 jaar bij Aliaxis, sinds 1994 om precies te zijn. Ik heb altijd op de kwaliteitsafdeling gewerkt. Je groeit in de rol en krijgt daardoor meer kennis en ervaring.

In de loop der jaren is het vak zelf weinig veranderd. In de basis komt het erop neer dat we de kwaliteit testen van onze producten: ze moeten voldoen aan de gestelde normen. Deze blijven grotendeels hetzelfde, maar sommige tools om te meten zijn wel gemoderniseerd.

Wat doe je precies als kwaliteitscontroleur?

Eigenlijk is het een diverse functie. Zo doen we bijvoorbeeld ‘ingangscontroles’ waarbij we de grondstoffen testen. Verder worden onze eigen producten tijdens het productieproces gecontroleerd en vervolgens ook het eindproduct. Als het aan de norm voldoet, kunnen de producten naar het magazijn. Daarnaast doen we ook controles op inkoopartikelen. Ook die moeten aan onze normen en eisen voldoen.

Ook hebben we een afdeling productontwikkeling. Als er nieuwe producten zijn, dan voeren we testen uit. Dit kunnen bijvoorbeeld materiaaltesten zijn, waarbij we onderzoeken of het materiaal voldoet aan de standaard. Daarnaast wordt ook de maatvoering gecontroleerd.

Het kan zijn dat er klachten zijn over een product. Als dit met kwaliteit te maken heeft, pakt onze afdeling dat ook op.

Waar ben je nu veel mee bezig?

Samen met Will Simons (Engineering & Quality Manager) begeleid ik de keurmeesters die bij Aliaxis op bezoek komen. Zij voeren kwaliteitskeuringen uit voor de productkeurmerken.

Ook zorg ik voor de interne kalibraties: de meetapparatuur controleren. In sommige gevallen is daar een extern bedrijf voor nodig, maar anders controleer ik of er geen afwijkingen voorkomen en dat ze volgens de standaard functioneren. Dat maakt mijn werk heel interessant!

Wat maakt een kwaliteitscontroleur goed?

Je kwaliteiten zijn uiteraard nauwkeurig werken en alert zijn op afwijkingen en daar op te reageren. De dingen die niet normaal zijn dien je eruit te pikken. Het meeste is namelijk wel goed, dus juist die alertheid maakt het belangrijk om de afwijkingen eruit te pikken.

Verder zijn wij een heel leuk team, en staan open om iedereen welkom te heten!

Waar ben je trots op?

Ik kan met het met iedereen goed vinden en samenwerken. Dat maakt het werk bij Aliaxis ook heel erg leuk. In deze functie kom ik bij bijna alle afdelingen van ons bedrijf. De ene keer ga ik bij het magazijn spullen halen of nakijken. Dan weer naar de afdeling Spuitgiet of nabewerking om kwaliteitscontroles uit te voeren. Ook heb ik ook regelmatig contact met de inkoopafdeling en customer service.  En het leuke is, bijna iedereen kent elkaar!

Ik vind het nog steeds, na 29 jaar, een hele leuke baan. Je levert een belangrijke bijdrage om een goed product op de markt te zetten. Daar ben ik erg trots op en dat is  mooi om te doen. Dat “leuk vinden” is heel belangrijk. Ik ben er dan ook altijd met veel plezier.

Lijkt het je interessant en wil je meer weten over onze openstaande vacature?
KLIK HIER!