De flow van Lowie Janssen
De flow van Lowie Janssen
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Lowie heeft in zijn loopbaan bij meerdere productiebedrijven gewerkt. Hij vindt het fijn om met zijn handen te werken en is een echte aanpakker. Bij Aliaxis heeft hij binnen het magazijn al meerdere taken en werkzaamheden gehad, maar waar hij nu zit vindt hij het leukst!

Je bent eigenlijk allround timmerman. Hoe ben jij dan bij Aliaxis Nederland binnengekomen?

Mijn schoonvader en zwager werken allebei al bij Aliaxis. Toen ik hier begon (2014) was het crisis in de bouw. Zij gaven de tip om het eens hier te proberen. Via het uitzendbureau kon ik de dag daarna beginnen.

Binnen het magazijn zijn de werkzaamheden heel gevarieerd. Ik startte bij de Nederlandse markt en op een gegeven moment zijn daar nog andere facetten bijgekomen. Ik had bijvoorbeeld nog geen heftruckdiploma. Uiteindelijk heb ik de werkzaamheden buiten opgepakt. Daar ben ik niet meer weg te slaan! Ik krijg veel vrijheid en dat spreekt me erg aan.

Wat is het verschil tussen het werk nu en vijf jaar geleden?

Er zijn meer klanten bijgekomen en daardoor zijn er ook meer orders. Dit betekent dat de druk af en toe hoog is om alle orders te verzamelen, in te laden in de vrachtwagens en op tijd de deur uit te krijgen.
Wij leveren onze materialen namelijk ook op bouwplaatsen, waarbij het enorm belangrijk is dat de orders tijdig bij de klant terecht komen.
Daarnaast is veiligheid op de werkvloer steeds belangrijker. We moeten niet alleen onveilige situaties melden, maar ook preventief te zien voorkomen. De veiligheid is daar verbeterd. Maar, je moet je steeds aanpassen aan de nieuwe situatie.

Kun je meer vertellen over jouw werkzaamheden?

Ik ben werkzaam op het buitenterrein. Ik houd me voornamelijk bezig met het orderpicken van buizen en rails, maar bijvoorbeeld ook van het maken van kratten. Daarnaast help ik met het in- en uitladen van de vrachtwagens. Dat kan nog wel eens uitdagend zijn, want het is vaak puzzelen hoe de orders in de aanhangwagen moeten worden geplaatst. Dat is nauwkeurig werk en moet natuurlijk ook zo snel mogelijk klaar zijn, zodat de vrachtwagen de route kan vervolgen.

Hoe is het contact met jouw collega’s?

We hebben goed en informeel contact. Lekker gemoedelijk. Je merkt dat nieuwe collega’s je wat sneller aanspreken om te vragen hoe het reilt en zeilt. In het eetcafé (onze kantine) en op de bedrijfsfeestjes is het ‘gewoën stomme kal’.

Waarom vind je het fijn om te werken bij Aliaxis?

Ondanks dat het een productiebedrijf is, waar een bepaald circuit of proces doorlopen wordt, heb ik veel vrijheid. Dat komt omdat op mijn afdeling (magazijn) en zeker op het buitenterrein waar ik sta, ik mijn eigen invulling kan geven aan mijn dag. Af en toe kan ik bij Aliaxis mijn hobby als timmerman uitvoeren. Cees (mijn leidinggevende) vraagt dan wat ik nodig heb en dan bestelt hij dat voor mij. Dan komt het in orde én is het op tijd klaar. Zo heb ik voor een andere afdeling het keukenblokje aangepast, de inpaktafels en de ruimte waar ons afdelingsoverleg plaatsvindt gemaakt. Ook voor andere bouwwerkzaamheden en kleinere klusjes weten ze mij te vinden.

Wat zijn belangrijke eigenschappen waar je als magazijnmedewerker over moet beschikken?

·     Initiatief kunnen nemen en geen afwachtende houding hebben. Dus goed kunnen inzien wat er moet gebeuren.

·     Creatief zijn: denken in oplossingen en niet in problemen.

·     Stressbestendig zijn.

·     Teamspeler: het kan zijn dat als jij een order pikt, iemand anders deze order moet inladen. Uiteindelijk komt deze order bij de klant, bijvoorbeeld op de bouw. Je moet er dus op kunnen vertrouwen dat de order in orde wordt afgeleverd.

·     Natuurlijk een goede portie humor en ‘wat stomme kal’.