Leidingsystemen voor waterdistributie - Aliaxis

Gemeenschappen voorzien van hoge kwaliteit drinkwater

Aliaxis produceert leidingensystemen voor de meest complexe projecten ter wereld. Onze oplossingen worden geselecteerd door toonaangevende waterbedrijven en ingenieursbureaus die gemeenschappen voorzien van hoge kwaliteit drinkwater.

We bieden een breed portfolio aan goedgekeurde buizen en fittingen in diverse afmetingen en voor verschillende werkdrukken. Deze producten zijn gemaakt van polyethyleen (PE) en bieden een duurzame oplossing die minimaal onderhoud vergt.

Onze PE leidingsystemen zijn licht, flexibel en hebben een inwendig gladde wand die voor een constante doorstroming zorgt tijdens de hele levensduur van het systeem. Hierdoor hoeft de pomp aan minder hoge eisen te voldoen en kan er op energiekosten worden bespaard. De PE verbindingstechnieken zorgen voor een robuust en solide leidingsysteem.

We ontwerpen en fabriceren leidingsystemen in specifieke maatvoeringen en volgens bepaalde vereisten, waardoor de installatietijd kort is en de productiviteit stijgt. Dit is vooral van belang bij projecten met een strakke planning. Klanten kiezen voor ons omdat wij leidingsystemen produceren voor unieke en uitdagende waterdistributienetwerken.


Frialen / FIP

PE elektrolasfittingen en spie-eind fittingen voor electro- en stuiklas

De elektrolasfittingen van Frialen zijn verkrijgbaar in de diameters 20 t/m 1200 mm in SDR 11-17. De fittingen bieden een betrouwbare verbinding door de vrijliggende lasdraden, lange laszone en grote insteekdiepte. Er is een uitgebreid assortiment voor aansluit-, distributie- en transportleidingen. Tevens zijn er aanboorkogelkranen, zadels voor het aanboren en het repareren van onder druk staande leidingen

FIP spie-eind fittingen bieden voor alle PE verbindingsvragen een oplossing en zijn beschikbaar in de diameters 20 t/m 1200 mm in SDR 11, 17 en 33. Het assortiment omvat korte fittingen voor stuiklas en lange fittingen voor stuik- en elektrolas.

Friatools

Gereedschap

De Friatools gereedschappen staan garant voor een eenvoudige en betrouwbare verwerking van elektrolasfittingen. De volautomatische Friamat elektrolasapparaten zijn licht, sterk  en veilig. Naast de elektrolasapparaten zijn er ook diverse schilapparaten en opspan- en aanboorgereedschappen beschikbaar.
De Friatools instructies bieden u uitgebreid inzicht in het gebruik van de producten.

Als extra service bieden wij deze gereedschappen ook aan voor verhuur en kunnen wij reparatie en onderhoud voor jou verzorgen. Meer informatie vindt je hier of neem contact op met onze klantenservice.

Magnum 3G

Klemkoppelingen

Het MAGNUM 3G assortiment is de nieuwste generatie klemfittingen van Aliaxis. Het resultaat van jarenlang intensief onderzoek en ontwikkeling, afgestemd op de wensen van installateurs. Met het MAGNUM 3G assortiment wordt het installeren van (water)leidingsystemen makkelijker en sneller.

Toepassingen:

  • (drink)waterdistributie
  • irrigatie
  • telecommunicatie
  • tijdelijke watervoorzieningen, bijvoorbeeld op bouwplaatsen, evenementen etc.

Neem contact op met een expert

Arno Dokman
Business Development Manager – Industrie & Infra
+31(0)6 13 105 249
arno.dokman@aliaxis.com