Leidingsystemen voor gasdistributie - Aliaxis

Als Aliaxis hebben wij de mogelijkheid om leidingsystemen volgens specifieke vereisten te produceren, testen en technisch te ondersteunen.

We bieden oplossingen van voor gasleidingen in polyethyleen (PE) die licht, flexibel en stevig zijn. Onze systemen zijn eenvoudig te installeren en bestand tegen corrosie en vereisen minimaal onderhoud tijdens hun lange levensduur.

Ook kunnen we leidingen produceren die extra lang zijn, zodat het aantal leveringen verminderd wordt, wat weer zorgt voor lagere transportkosten en een lagere CO2-uitstoot. Hierdoor hoeven er ook minder verbindingen gemaakt te worden, waardoor de algehele sterkte van het leidingsysteem verbetert en de installatietijd verkort kan worden.


Frialen / FIP

PE elektrolasfittingen en spie-eind fittingen voor elektro- en stuiklas

De elektrolasfittingen van Frialen zijn verkrijgbaar in de diameters 20 t/m 1200 mm in SDR 11-17. De fittingen bieden een betrouwbare verbinding door de vrijliggende lasdraden, lange laszone en grote insteekdiepte. Er is een uitgebreid assortiment voor aansluit-, distributie- en transportleidingen. Tevens zijn er aanboorkogelkranen, zadels voor het aanboren en het repareren van onder druk staande leidingen

FIP spie-eind fittingen bieden voor alle PE verbindingsvragen een oplossing en zijn beschikbaar in de diameters 20 t/m 1200 mm in SDR 11, 17 en 33. Het assortiment omvat korte fittingen voor stuiklas en lange fittingen voor stuik- en elektrolas.

Friatools

Gereedschap

De Friatools gereedschappen staan garant voor een eenvoudige en betrouwbare verwerking van elektrolasfittingen. De volautomatische Friamat elektrolasapparaten zijn licht, sterk  en veilig. Naast de elektrolasapparaten zijn er ook diverse schilapparaten en opspan- en aanboorgereedschappen beschikbaar.
De Friatools instructies bieden u uitgebreid inzicht in het gebruik van de producten.

Als extra service bieden wij deze gereedschappen ook aan voor verhuur en kunnen wij reparatie en onderhoud voor jou verzorgen. Meer informatie vindt je hier of neem contact op met onze klantenservice.


Neem contact op met een expert

Arno Dokman
Business Development Manager – Industrie & Infra
+31(0)6 13 105 249
arno.dokman@aliaxis.com